Cazane pe peleți: opinii și cele mai bune mărci de pe piață

Cazane pe peleți: opinii și cele mai bune mărci de pe piață

Te gândești să cumperi un cazan pe peleți dar nu știi de unde să începi? Atunci ești în locul potrivit! În acest articol vă vom arăta care sunt cele mai bune mărci de cazane și sobe pe peleți, vom vedea cum funcționează instalarea acestor sisteme și tot ce trebuie să știți.

Care sunt costurile cazanelor pe peleți în general? Care sunt cele mai bune mărci de pe piață? Ce părere au cei care au avut de-a face cu o centrală de acest tip? Este convenabil sau nu? Care sunt avantajele față de un sistem simplu de gaz? Să mergem și să răspundem la toate acestea




 

Ce sunt cazanele pe peleți?

Inainte de a vedea in detaliu care sunt avantajele si cele mai bune modele de cazane pe peleti care se gasesc pe piata, este necesar sa intelegem care sunt aceste sisteme si, mai ales, care sunt principalele diferente cu sobele pe peleti.

De fapt, sobele pe peleți și cazanele pe peleți sunt două lucruri complet diferite. Primele au fost concepute pentru a încălzi un mediu mai mult sau mai puțin mare, în timp ce cele din urmă sunt concepute pentru a încălzi un întreg mediu rezidențial sau industrial.

Aceste două sisteme de încălzire, însă, sunt alimentate de același combustibil natural și anume peleți, care se obțin în general din deșeuri de lemn.

Pe piata exista multe modele diferite de cazane pe peleti care, la randul lor, au costuri la fel de diferite, in special in functie de dimensiunea sistemului.

 

Dimensiunile cazanelor pe peleți sunt caracteristica particulară care le diferențiază de cazanele simple pe ulei sau metan. De fapt, deoarece cazanele pe peleți trebuie să fie echipate cu un recipient special pentru încărcarea combustibilului, dimensiunile acestora sunt mai mari decât cele ale cazanelor normale.


 

Mai bine un cazan sau o sobă pe peleți?

Deci, pentru a ne încălzi locuința și apa menajeră, care este mai bine, o sobă pe peleți sau un cazan pe peleți? Exact de asta ne vom ocupa în acest paragraf.

In primul rand, atunci cand te hotarasti sa achizitionezi un nou sistem de incalzire, trebuie sa tii cont de nevoile tale si de caracteristicile mediului pe care va trebui sa il incalzesti cu acest sistem, in special de dimensiune.

De fapt, cu cât un mediu este mai mare, cu atât sistemul trebuie să fie mai puternic, pentru a-l putea încălzi complet.

In cazul sobei pe peleti trebuie sa ai in vedere ca aceasta va incalzi doar si exclusiv mediul in care va fi amplasata, cu exceptia cazului in care optezi pentru o termosoba pe peleti.

Cazanul pe peleți este cu siguranță cea mai convenabilă alegere pentru încălzirea unui întreg apartament sau complex rezidențial. Acest sistem, de fapt, va lua locul cazanului comun pe ulei sau metan, cu singura diferență că va fi alimentat cu peleți.

În plus, dacă ați decis să cumpărați unul dintre aceste produse, merită să vă amintiți care sunt caracteristicile pe care trebuie să le aibă sistemul pentru a fi în vârful eficienței și anume:

  • prezența schimbătoarelor pentru îmbunătățirea schimbului de căldură;

  • eficiență ridicată cu eficiență mai mare de 90%;

  • robustețea corpului cazanului;

  • standarde înalte de siguranță;

  • funcționare automată (atât în ​​ceea ce privește încărcarea combustibilului, colectarea cenușii și funcționarea arzătorului);

  • fiabilitatea operațională;

  • compactitatea dimensiunii sistemului.

Cum funcționează cazanele pe peleți?


Așa că să vedem cum funcționează aceste sisteme, care au fost concepute pentru a asigura încălzirea locuințelor noastre și a apei menajere, prin arderea acestui material natural care este peleții.

În principiu, funcționarea acestor sisteme este posibilă printr-o unitate electronică inovatoare de control care, împreună cu software-ul, asigură consumul automat al peleților, producând și difuzând căldura în sistemul de încălzire.



 

Practic, la fel ca un simplu cazan pe ulei sau metan, centrala pe peleti va incalzi apa, distribuind-o apoi catre caloriferele (sau catre sistemul de tavan sau pardoseala) din casa ta care, la randul lor, se vor incalzi singure. la fluxul de apă fierbinte care trece prin ele.

În plus, modelele de ultimă generație pot fi conectate și la sisteme cu panouri solare și sunt echipate cu un sistem inovator de curățare automată care permite și compactarea cenușii.

In sfarsit, ca orice alt tip de sistem de incalzire, cazanele pe peleti necesita si intretinere regulata pentru a mentine o buna performanta a intregului sistem pe o perioada indelungata.
 

Care sunt principalele avantaje ale cazanelor pe peleți?

În comparație cu cazanele clasice, cele care au fost proiectate pentru alimentarea cu peleți au mai multe avantaje, printre care:

  • sunt capabili să ofere o putere calorică ridicată într-un mod complet natural;

  • cand mergem sa instalam o centrala pe peleti nu este necesara modificarea sistemului de incalzire deja in functiune;

  • au un randament mare (peste 90%);

  • sunt sisteme complet automate;

  • sunt ușor de utilizat;

  • sunt economice comparativ cu cazanele normale pe gaz sau metan;

  • intretinerea poate fi efectuata de orice membru al familiei deoarece este simpla si intuitiva chiar daca necesita atentie si rabdare;

  • montarea sistemului este la fel de simplă (unele pot fi instalate și în clădirile care nu au coș de fum).

Nu în ultimul rând, cazanele pe peleți au un impact mult mai mic asupra mediului decât centralele obișnuite, fără a uita că pot fi conectate și la alte sisteme eco-sustenabile, precum cele solare.

Evident că există și dezavantaje legate de cazanele pe peleți, dar sunt complet neglijabile, de exemplu:

  • o pungă de peleți cântărește aproximativ 15 kilograme, așa că nevoia de a se aproviziona într-un spațiu mic ar putea fi o sursă de disconfort;

  • arderea peleților produce o cantitate considerabilă de cenușă, motiv pentru care trebuie golită frecvent;

  • dacă cazanul este mare, este necesară prezența unui coș;

  • cazanul pe peleti este mai voluminos.

De ce peleții sunt mai ieftini decât motorina și metanul?

Înțelegerea de ce peleții sunt mai ieftine decât alți combustibili precum motorina sau metanul este foarte simplă. Gândește-te doar la prețul lor de achiziție și fă relația cu valoarea calorică a fiecăruia dintre ei.

După cum am menționat deja când am vorbit despre avantajele peleților, acest combustibil are o putere calorică mai mare decât metanul și motorina și are un cost mai mic.

 

De fapt, încălzirea cu peleți are un cost care echivalează cu aproximativ jumătate din cel al unui sistem cu metan și cu o treime din încălzirea unui sistem diesel. Fără a uita că, în cazul peleților, folosim un combustibil complet natural care are un impact foarte scăzut asupra mediului.

 

Care sunt cele mai bune mărci de cazane și sobe pe peleți?

Ca în orice alt sector, chiar și în sectorul cazanelor există unele nume în special care și-au câștigat o anumită reputație de-a lungul anilor.

Marcile pe care te sfatuim sa fii atent inainte de a cumpara un cazan (sau aragaz) pe peleti sunt urmatoarele.

 

1.ARCA

O companie foarte renumită care produce cazane, datorită, în primul rând, produselor sale de înaltă calitate.

Arca nu se ocupă doar de producția și vânzarea de cazane excepționale pe peleți, ci creează și sisteme excelente pe gaz.

Printre caracteristicile produselor Arca găsim cu siguranță fiabilitatea și durabilitatea lor de-a lungul anilor, ambii factori care nu trebuie subestimați!


 

2 Edilkamin

Iata o alta firma renumita in domeniul cazanelor pe peleti care sunt capabile sa produca apa calda menajera ce poate fi stocata si in cazanele specifice pentru a avea mereu apa calda in orice moment.

Acest brand va ofera si posibilitatea de a conecta la sistem rezervoare externe practice suplimentare, in functie de nevoile de locuinta si consum ale clientului. Doar întrebați compania direct în momentul achiziției, pentru a nu avea un tehnician să revină mai târziu și să puteți profita la maximum de achiziția dvs. imediat.


 

3.Nordica

Mai exact, este Grupul Nordica Extraflame care se remarcă prin pasiunea și căutarea continuă a soluțiilor inovatoare care să răspundă tuturor nevoilor clienților săi.

Această companie, de fapt, se ocupă de încălzirea locuinței noastre de mai bine de douăzeci de ani, garantând clienților săi soluții economice, eficiente și ecologice.



 

Acestea sunt doar câteva dintre mărcile majore care au devenit renumite pentru producerea de cazane și sobe excelente pe peleți.

Daca detii sau cunosti alte marci de cazane si sobe pe peleti, te rugam sa ne scrii folosind formularul de mai jos.

 

Trimite

Suport clienti Luni-Vineri 08.30-17.00 Sambata 09.00-13.00 Duminica Inchs

0371231991 comenzi@expertinstalatii.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!