Ce este o pompă de căldură aer-apă și cum funcționează?

Ce este o pompă de căldură aer-apă și cum funcționează?

Pompa de căldură aer-apă este o soluție ideală pentru producerea de apă caldă, încălzire și chiar răcire. Tendințele pieței spun că acestea sunt din ce în ce mai solicitate, în comparație cu cazanele clasice pe gaz. Din punct de vedere tehnologic sunt produse inovatoare, capabile să funcționeze chiar și la temperaturi scăzute și sunt foarte eficiente. Ele sunt, de asemenea, mai durabile și fac posibilă abandonarea surselor de energie poluate. Să aflăm avantajele și cum funcționează pompa de căldură aer-apă.

Pompa de caldura aer-apa cum functioneaza

Pompa de căldură aer-apă funcționează folosind căldura prezentă în mod natural în mediul extern. Extrage caldura din aerul din jurul cladirii si o transfera in camere, unde este folosita pentru incalzirea apei si pentru incalzirea locuintei, prin radiatoare sau incalzire in pardoseala. În practică , principiul este același ca și pentru un aparat de aer condiționat, dar modul în care funcționează este invers: în loc să se răcească, crește temperatura internă. La fel ca aparatul de aer condiționat tradițional, pompa de căldură este echipată și cu o unitate externă care este folosită pentru a extrage aerul din exterior. In interiorul aparatului se afla un schimbator de caldura care, folosind gazul frigorific R32, realizeaza schimbul de caldura intre mediul extern si cel intern si invers. Aceasta solutie nu necesita modificari deosebite si poate inlocui sistemele de incalzire pe gaz natural in locuinte si condominii .

Pompă de căldură aer-apă când este convenabil

Dintre modelele de pe piata, pompa de caldura aer-apa este cea cu cel mai bun raport pret-calitate . Există și alte modele de pompe de căldură care folosesc, de exemplu, energia geotermală sau apa freatică. Având în vedere caracteristicile climatice ale țării noastre, aerul este cea mai ușor sursă regenerabilă de utilizat pentru încălzirea apei și este cel mai funcțional sistem. Folosind pompa de caldura aer-apa, nu mai ai nevoie de gaz sau motorina pentru alimentarea cazanului. Prin urmare, este posibil să se încălzească folosind surse durabile și cu siguranță mai puțin poluante . Aparatul functioneaza cu curent electric si este foarte eficient. Raportul dintre energia electrică utilizată și cea produsă este de aproximativ 1 la 5. În plus, sistemul poate fiasociat cu un sistem fotovoltaic pentru a produce în mod autonom energia necesară funcționării pompei de căldură pentru apă caldă , fără consum suplimentar de energie electrică. Fata de caloriferele traditionale, performantele obtinute prin instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala creste semnificativ.

 

Seria de pompe de căldură AW-R32-M 

Cu R32 ca agent frigorific, echipamentele nu sunt doar mult mai prietenoase cu mediul, ci și mult mai eficiente în comparație cu echipamentele care utilizează alte tipuri de agenți frigorifici. Litera “M” din nume vine de la termenul “Monobloc”, care descrie legătura dintre partea interioară și cea exterioară – o legătură hidraulică, care simplifică instalarea.

Unitățile au o încălzire electrică suplimentară, cu rol de rezervă, pentru a preveni înghețarea apei în unitatea externă. Sursa ei de alimentare la curent este separată de cea a pompei de căldură și se va activa doar în caz de urgență. Puterea de încălzire variază între 6-19 kW și sunt disponibile 2 modele:

AWC – cu sistem de control încorporat
AWT – unitate de interior All-In-One, cu boiler pentru încălzire apă. AWT are incluse majoritatea elementelor necesare pentru instalare în casa ta (supapă de comutare, vas de expansiune etc)

Agent frigorific: R32 | Clasă energetică: A+++ | 5 ANI garanție compresor

PANOU DE CONTROL AVANSAT CU ECRAN TACTIL LED

Toate pompele de căldură Energy Save dispun de un panou de control avansat, cu ecran tactil LED care permite o gamă largă de opțiuni de instalare, asigurând cele mai bune performanțe pentru a reduce costurile de încălzire și pentru a oferi caracteristici de siguranță sofisticate pentru o funcționare fără griji a pompei de căldură.


Caracteristici principale panou de control:

Mod încălzire, răcire și încălzire acm
Două circuite mixte încălzire/răcire
Mod Noapte
Controlul surselor suplimentare de încălzire
Setare a două valori pentru temp acm
Mod Vacanță
Uscare pardoseală
Funcție Anti-Legionella

 

Meniu Info: oferă o diagnoză ușoară a funcționării pompei de căldură – sistemul hidraulic și cel refrigerant – toate informațiile necesare cuprinse într-un singur loc.

SERIA AW 30, 45 ȘI 90 KW MONOBLOC – CU TEHNOLOGIA EVI

Pompă de căldură aer-apă economică și eficientă, concepută pentru climatul nordic
Eficiență energetică ridicată și performanță stabilă. Cu tehnologia invertor + EVI, atinge nivelul energetic A++ și COP este crescut la 4,42
Design monobloc pentru instalare ușoară
Zgomot redus cu motor ventilator EC și sistem îmbunătățit de conducte de aer
Furnizați apă cu temperatură ridicată de până la 60°C
Funcționare în cascadă: un panou de operare poate controla până la 16 unități
Modbus: ușor de comunicat cu BMS pentru o clădire inteligentă
Conectare WiFi, ușor de întreținut

Comandă două circuite de amestec pentru diferite zone de încălzire
Curba de încălzire – reglați temperatura apei. Bazat pe temperatura mediului ambiant automat.
Funcționare în rotație: când două sau mai multe unități sunt conectate în sistem, fiecare unitate funcționează alternativ
Degivrare inteligentă – maxim 1/3 din unități au voie să se dezghețe în același timp, pentru o temperatură stabilă a întregului sistem
Funcționare de urgență – dacă unitatea principală este off-line, prin pornirea comutatorului de urgență, fiecare unitate de pompă de căldură poate funcționa
individual, în funcție de ultima setare.

 

Suport clienti Luni-Vineri 08.30-17.00 Sambata 09.00-13.00 Duminica Inchs

0371231991 comenzi@expertinstalatii.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!