Cât consumă o sobă cu peleți?

Cât consumă o sobă cu peleți?

Consumul de sobe pe peleți: ce model folosiți?


Pentru a vorbi despre consumul unei sobe cu peleți, trebuie să înțelegem la ce model ne referim.

 

Există două tipuri de sobe (seminee):

 

Sobe cu peleți  aer : acestea sunt sobe tradiționale care ard peleții și difuzează aerul fierbinte în mediul înconjurător prin ventilatoare. Puterea variază de la 8 la 18 Kw.
Sobe cu peleti apa : acestea sunt sobe care difuzează aerul cald, dar sunt, de asemenea, capabile să alimenteze sistemul de încălzire cu apă caldă menajeră. Puterea unei sobe hidro poate ajunge la 35 Kw.
 

Cu cât este mai mare puterea, cu atât este mai mare consumul.

 

O sobă cu peleti apa, desigur, consumă mai mult decât o sobă tradițională. Dar v-ați gândit cât de mult ați plăti dacă ați folosi un cazan tradițional pe gaz sau un încălzitor electric de apă?

 

 Investiția inițială: cumpărare, instalare și întreținere

 

Prețul mediu al unei sobe cu peleți buna este de aproximativ 1000 €. Instalarea  în jurul valorii de200 €. Întreținere extraordinară , în mod obligatoriu o dată pe an, poate costa până la 100 €.

 

Nu te lăsa influentat de costurile inițiale. Acestea vor fi amortizate în anii imediat următori achiziției. Ca să nu mai vorbim că cumpărarea unui aragaz cu peleți vă dă dreptul la bonusuri și stimulente de stat.

 

 

Cât costă peleti?

 

Costul mediu al unui sac de 15 kg de pelete este de aproximativ 4 EUR, dacă produsul este slab, până la 6 EUR pentru un produs de calitate excelentă. Știți că cumpărând în cantități mari puteți economisi mult, cheltuind doar 3,50 € pentru peleti buni.

 

În orice caz, consumul unui aragaz nu depinde doar de cantitate, ci mai degrabă de calitatea peletilor .

 

Peletii de calitate au pe ambalaj marca de certificare, codul de identificare, indicația clasei de calitate și standardul de referință care certifică clasa. În plus, prezintă informații despre puterea calorică, reziduurile de cenușă și procentul de umiditate.

 

Peletii de calitate consumă mai puțin, produc mult mai puțină cenușă reziduală și păstrează sănătatea plantei. Amintiți-vă întotdeauna asta!

 

Câți pelete consumă un semineu?

 
Să presupunem că avem o sobă de 10 Kw într-un spațiu de 60 de metri pătrați într-o duminică ploioasă din ianuarie.

 12 ore de activitate. O pungă de 15 kg de peleti.

 

În funcție de tipul și cantitatea de pelete, costul pe zi va varia între 3 și 8 euro. Cu toate acestea, prin reducerea orelor de utilizare, care probabil vor fi mult mai mici în timpul săptămânii, costurile și consumul vor fi și mai mici.

 

 Cât consumă o sobă cu peleți comparativ cu un sistem de gaze naturale?

 

Să ne întoarcem la exemplul menționat recent.

 

Soba de 10 Kw, o cameră de 60 de metri pătrați, 12 ore de activitate și o pungă de 15 kg de peleti pe zi. În perioada cuprinsă între octombrie și aprilie.

 

Să presupunem că ați achiziționat peleti de o calitate excelentă și în cantități mari, economisind la prețul unitar. În acest fel, 15 kg de pelete costă în jur de 3,50 €. Acum, știm că un metru cub de metan dezvoltă o putere de 10 Kwh.

 

Un moment, Kwh ? Ce sunt ?

 

Simplu: Kwh înseamnă kilowatt-oră și reprezintă unitatea de măsură a electricității. Kilowatt-ora măsoară puterea, kilowatt-ora energia livrată într-o oră de timp de un singur kilowatt. Pentru a afla câte Kwh consumă soba dvs. într-un an, va trebui să estimați câte ore veți menține soba și să înmulțiți acea cifră cu puterea sobei dvs.

 

Adică 1 Kwh = 1 Kw x 1h

 

Am spus: un metru cub de gaz metan produce 10 Kwh de putere, față de 4,8 Kwh a unui kg de peleti. Prin urmare, pentru a produce aceeași căldură generată de un metru cub de metan, sunt necesari 2 kg de peleti. Prin consumul a 15 kg de peleti pe zi, economisim 7,2 metri cubi de gaz metan.

 
Acum este important să înțelegem cât costă un metru cub de metan.

 
Prețul său este de aproximativ 0,80 €. Înmulțind 0,80 € cu metri cubi de care aveți nevoie pentru a încălzi mediul într-o zi, putem obține prețul zilnic al gazului natural de care aveți nevoie, sau aproximativ 6 EUR.

 

Vă veți aminti bine că cantitatea de peleti necesară pentru a încălzi aceeași cameră este de aproximativ 15 kg. Și că acele 15 kg te-au costat 3,50 €.

 

Prin urmare, economiile zilnice rezultate sunt de 2,50 EUR, economiile lunare de 75 EUR și economiile anuale de aproape 500 EUR !


In Italia

 

 Odată cu investiția inițială economiile sunt anulate, poate că nu ați luat în considerare concesiunile, contul termic și stimulentele Irpef!

 Consumul de peleti: stimulente și deduceri

 

Cu siguranță ați auzit despre stimulentele și deducerile fiscale promovate de stat pentru recalificarea energiei și renovarea clădirilor. Din Ecobonus 2020 sau din contul termic .

 

Datorită acestor concesii, este posibil să achiziționați și să instalați aragazul cu economii de până la 65% din cheltuielile totale, în funcție de bonus.

 Consumul sobei cu peleti: mai este ceva de luat în considerare?
 
Pe lângă toate elementele menționate până acum, este important să ne amintim că consumul unui aragaz este legat și de:
  • Gradul de izolare termică a mediului în care va fi instalat aragazul (așa-numitul grad de izolație)
  • În zona climatică în care locuiți (există zone în care iernile sunt mult mai severe decât altele)
  • Pentru instalarea corectă a sistemului
  • La calitatea menționată mai sus a peletilor pe care o veți folosi
  • Atunci când setați parametrii sobei , vă recomandăm să îi încredințați unui tehnician specializat
  • Pentru instalarea corectă a cosului de fum
 
 Consum centrale peleti

DOMINUS
Cazan peleti
 35 kw   2,5-7,1 kg/h
 50 kw   6,8-10 kg/h
 70 kw   7,8-14 kg/h
100kw   7,9-20 kg/h
Termosemineu si cazan compact
10 kw  0.7-2.1 kg/h
15 kw 1,4-4,2 kg/h
20 kw 1,4- 4,5 kg/h
25 kw  2,1-5,2 kg/h



Inregistreaza-te

Suport clienti Luni-Vineri 08.30-17.00 Sambata 09.00-13.00 Duminica Inchs

0371231991 comenzi@expertinstalatii.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!