Este convenabilă pompa de căldură aer-apă?

Este convenabilă pompa de căldură aer-apă?
  Pompa de căldură aer-apă este o pompă de căldură care recuperează energia din aerul exterior și o folosește pentru a încălzi apa conținută în caloriferele tale sau pentru a-ți alimenta serpentina de încălzire prin pardoseală, dacă ai acest tip de tehnologie.
 
Această mașină este utilă și pentru răcirea locuinței vara și pentru producerea de apă caldă menajeră, ceea ce vă permite să începeți să vă creați independența energetică.
 
De ce am început să scriu  Pentru ca prin intermediul unei pompe de caldura aer-apa iti spui la revedere de la gaz, dar nu de la electricitate, intrucat transferul de caldura de la o sursa rece la una mai calda nu este un proces natural, si tocmai prin electricitate iti dai seama de asta. .
 
Ai putea argumenta că poți extrage energie electrică și dintr-un sistem fotovoltaic, dar să fim sinceri: îți este greu să fii COMPLET independent chiar și față de furnizorii de energie electrică.
 
Așadar, pe scurt: cu o pompă de căldură aer-apă nu vei mai plăti factura la gaz dar tot va trebui să plătești pe cea de energie electrică.
 
Închei această introducere spunându-vă că ceea ce urmează să citiți este singurul ghid care vă va explica cu ușurință cum funcționează o pompă de căldură aer-apă , când este convenabil să instalați una și când nu este.
 
Și dacă vreți să o citiți până la capăt, vă voi explica și câtă căldură produce această pompă de căldură și cât consumă.
 
ATENȚIE : uneori voi folosi termenul generic pompă de căldură în locul celei mai precise pompe de căldură aer-apă, folosită și în titlul acestui articol, deoarece acest tip este cel mai funcțional din Romania datorită condițiilor noastre climatice, atât de mult încât cei doi termeni sunt sinonimi.
 
 
 
 
 
 
Să începem prin a spune că, din cauza stimulentelor, a creșterii generale a costurilor facturilor, a apariției straturilor termice și a sensibilității tot mai mari la problemele ecologice, formele alternative de încălzire sunt foarte populare în rândul romanilor
 
Toată lumea își dorește să economisească, iar dacă este posibil să o facă respectând mediul înconjurător, cu atât mai bine, așa că și Greta Thunberg este fericită 😀.
 
 

Suport clienti Luni-Vineri 08.30-17.00 Sambata 09.00-13.00 Duminica Inchs

0371231991 comenzi@expertinstalatii.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!